Жан-Клод ван Дам и колите му

Пада си по спортните автомобили

Жан-Клод ван Дам и колите му | StandartNews.com

Не са по джоба и на много богатите хора

По време на кариерата си в киното известният Жан-Клод ван Дам е сменил немалко коли - звездата преминава от прости модели към луксозни автомобили, които не са по джоба дори и на много богати хора. Днес в гаража на актьора има няколко коли, които той използва в ежедневието си. Веднага трябва да се отбележи, че с чувството за вкус на Жан-Клод всичко е наред.

Lamborghini Gallardo Spyder

Първата кола, която просто не може да бъде игнорирана в колекцията на Van Damme, е луксозният Gallardo Spyder. Спортният автомобил днес вече не се произвежда. Последната кола излиза от поточната линия през 2013 година, така че актьорът притежава автомобилна „рядкост”. Тази кола не е толкова мощна като Lamborghini Murcielago, но има по-малки размери и по мнението на любителите на марката изглежда доста по-стилно.

Тежи 1590 кг и работи с V10 двигател, 553 конски сили. Максималната скорост на този красавец достига 324 км/ч. Най-често журналистите успяват да „хванат” Ван Дам в този автомобил само когато той решава да си почине.

McLaren P1 Gemballa

Мускулите от Брюксел (прозвището на Ван Дам в Холивуд в началото на кариерата му) определено харесва спортните автомобили. Трудно е да се намери спортна кола, която да изглежда по-добре от Гембала, произвеждана от 2013 г. насам. За такъв автомобил актьорът е трябвало да заплати повече от един милион щатски долара. Суперкарът има маса от 1,547 кг, задвижван е от V8 двигател. Максималната скорост на магистралата е 349 км / ч. А и самият автомобил е доста тунингован.

Bentley Continental GT

Да караш спортни коли е хубаво, но всяка уважаваща себе си холивудска звезда със сигурност се нуждае и от по-представителна в гаража си. Има такава и Ван Дам. Най-често звездата може да се види зад кормилото на луксозен Bentley Continental GT. Луксозното четириместно купе изглежда много се харесва на знаменитостите. Колата, между другото, не е много скъпа. Във всеки случай, на фона на наличните суперколи в гаража на актьора, тя струва "само" 201 хиляди долара.

Автомобилът работи с двигател W12, 626 конски сили, а скоростта му достига до 331 км/ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай