За имунитет: Чеснова крем супа от червена леща

Помага ни да засилим имунитета си и да понижим холестерола си

За имунитет: Чеснова крем супа от червена леща | StandartNews.com

Чесънът, както е известно, подсилва имунитета и ни предпазва от вируси. В това време на борба с коронавируса, ви предлагаме една чеснова крем супа от червена леща. Лещата също има редица ползи за здравето и е чудесен заместител на месото заради съдържанието на протеини. Освен това тя служи и за понижаване на холестерола и помага да отслабнем. Затова ви предлагаме да опитате тази чеснова крем супа от червена леща.

За да си я приготвите, са ви необходими ½ чаша червена леща, 1 и ½ с. л. ситно нарязан чесън, ¾ чаша нарязани белени домати, 2 ч.л. олио, ½ чаша ситно нарязан лук, ½  ч.л. лют пипер, 2 ч.л. лимонов сок, сол на вкус

За гарнитура  по желание – 1 с.л. варен ориз

Загрейте олиото в тенджера под налягане, добавете чесъна и задушете на средна температура за няколко минути. Добавете лука и задушете отново за 1-2 минути. Прибавете червения пипер и доматите като разбърквате непрекъснато, за да не загори. Добавете лещата, солта и две чаши вода. Разбъркайте добре и оставете да се готви в тенджерата под налягане докато индикаторът на тенджерата изсвири 3 пъти. Отстранете от котлона да се охлади и изпуснете парата преди да отворите капака на тенджерата. След като супата изстине, я пюрирайте докато добие гладка консистенция. Прехвърлете пюрето в дълбок тиган, добавете 2 чаши вода, разбъркайте добре и варете на тих огън в продължение на 4-5 минути. Добавете лимония сок, разбъркайте и поднесете. Отгоре може да украсите със стръкче магданоз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай