Вижте колко туита пусна Тръмп само за ден

По време на участието си във Форума в Давос е туитнал и ретуитнал 142 пъти

Вижте колко туита пусна Тръмп само за ден | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп постави президентски рекорд за най-много туитове в един ден, съобщи интернет порталът Factba.se, който компилира и анализира данни за официалните изявления на Тръмп.

Предишният рекорд на Тръмп като президент по този показател е бил 123 туита в първия ден на заседанието на юридическата комисия на Камарата на представителите на САЩ на 12 декември м.г. за одобряване на две обвинения за неговия импийчмънт.

Той е подобрил този показател вчера по време на участието си в Световния икономически форум в Давос, откъдето е туитнал и ретуитнал 142 туита. Пикът е бил между 6 ч. и 7 ч. сутринта местно време, когато за един час Тръмп е пуснал 41 туита, което прави по един на всеки 88 секунди.

Повечето послания на американския президент към неговите над 71 милиона последователи в Туитър вчера са били свързани с процеса в Сената на САЩ за отстраняването му от длъжност, главно ретуитвания на послания, видеоклипове и снимки от републиканци по този повод, както и критики на Тръмп към Адам Шиф, който е главният обвинител на демократите в процеса.

Абсолютният рекорд на Тръмп е отпреди да стане президент със 161 туита през януари 2015 г. Повечето от тях в този ден са били за рекламиране на неговото телевизионно риалити шоу "Стажантът".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай