Видео геймъри се събраха на шоу-изложение в Кьолн

"Геймском" отвори врати в германския град

Видео геймъри се събраха на шоу-изложение в Кьолн | StandartNews.com

Най-голямото изложение в света за видеоигри "Геймском" отвори врати в германския град Кьолн. Очаква се да пристигнат близо половин милион фенове, които ще имат възможността за първи път да видят предстоящите нови заглавия в сферата на гейминга.

През днешния ден Геймском ще приеме само търговски представители и журналисти, а утре входът ще бъде отворен и за феновете на видеоигрите от цял свят. До събота всички геймъри ще могат да зърнат за първи път предстоящите нови заглавия и да поиграят демо версии на игрите, които ще дебютират през следващите месеци.

Темата на тазгодишното издание на "Геймском" е "клауд геймънга", който ще позволява графически-комплексни игри да бъдат играни на телевизор или дори на мобилен телефон, без да необходимо свързване чрез голяма и мощна видеоконзола.

Също така ще бъде обърнато внимание и на така наречени "инди игри", които са продукт на независими студиа с ограничен бюджет.

Индустрията за компютърни и видеоигри не е за подценяване. За 2018 година тя е генерирала почти 135 милиарда долара приходи от продажби, а киноиндустрия в световен мащаб с един милиард повече. През миналата година, само в Германия продажбите нараснали с 11 процента или общо 2 милиарда и 800 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай