Скандал: Оскарите забравиха Люк Пери

Академията не включи великия актьор сред звездите, на които отдаде почит

Скандал: Оскарите забравиха Люк Пери | StandartNews.com

Академиците на Холивуд допуснаха скандална грешка – забравиха Люк Пери. Великият актьор не беше включен сред звездите, на които отдадоха почит на церемонията. Оскарите уважиха Коби Брайант и Кърк Дъглас, които напуснаха този свят само преди дни, но забравиха Пери, Камерън Бойс, Сид Хейг и Орсън Баан.

Това не е първият път, в който Академията постъпва така, но феновете останаха крайно разочаровани от неуважението към Пери, чиято последна роля е в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, който се бореше за титлата „най-добър филм“ и беше сред най-номинираните продукции. Титанът от екрана си отиде на 4 март – малко след миналогодишната церемония, която се проведе на 24 февруари.

След огромния гаф от Академията пуснаха в сайта си разширена версия на сегмента, отдаващ почит на покойните артисти, в който включиха Пери, Бой и Хейг. Баан загина в автомобилна катастрофа в петък и най-вероятно не са имали възможност да реагират толкова бързо на трагичния инцидент.

По време на церемонията почетени бяха Дорис Дей, Питър Фонда, Джон Синглтън и много други. Били Айлиш и брат й Финиъс се качиха на сцената, за да изпълнят песен в чест на починалите актьори. Попсензацията изпя вечната класика на Бийтълс „Yesterday“ под акомпанимента на пианото, зад което седна Финиъс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай