С Меркел на пазар в Берлин

Поетесата Маргарита Петкова и Нона Йотова засякоха германския канцлер в квартална бакалия

С Меркел на пазар в Берлин | StandartNews.com

Поетесата Маргарита Петкова пусна във фейсбук профила си снимка, на която тя и актрисата Нона Йотова пазаруват в берлински супермаркет Хит, а на втори план се вижда канцлерът на Германия Ангела Меркел, която върши същото сама. Нашенките засекли канцлера на Германия в кварталния магазин. Дамата, която управлява най-силната икономика в Европа, пълнела пазарската кошница без тумба охранители.

Петкова коментира снимката с руския израз "Опять попали в газету". И още: "На пазар в Берлин. Видни личности в квартална бакалия. Е, събрахме се! Нема “Бойко”, да живее международното пазаруване!"

Публикацията й веднага събра десетки коментари във фейсбук, в много от които се изразява учудване, че никъде не се вижда охраната на канцлера Меркел.

Новината веднага бе подхваната от българските медии.

В друг пост поетесата обяснява защо е била в столицата на Германия. "Чудесната инициатива на Arttheater Katja Kostova и BKI in Deutschland “Известни актьори четат съвременни български автори” събра българи не само от Берлин, но и специално пристигнали за събитието почитатели на българската култура от Лайпциг, Потсдам и Хамбург. Специални благодарности на Нейно Превъзходителство г-жа Елена Шекерлетова, посланик на РБ в Германия, която удостои с присъствие събитието, на композитора и председател на СБК, отложил специално завръщането си в България, на съпругата му Мариана Минкин - дипломат в ФРГ, на Мария Стоянова, бивш член на СЕМ и настоящ кореспондент на БНТ, както на всички служители на посолството ни, на официалните представители на институции и организации и многобройната публика, отделила от времето си за да бъдем заедно", написа тя в социалната мрежа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай