Предлагат релакс в къщата на Дечко Узунов срещу 30 лв

"Всеки любител-художник може да прекара два незабравими часа в родната къща на бай Дечко Узунов” като се опита да рисува по негова оригинална картина от фонда на галерията в приятната атмосфера на хубава музика, добра компания и чаша вино", посочват в п

Предлагат релакс в къщата на Дечко Узунов срещу 30 лв | StandartNews.com


   Необичаен релакс в къщата-музей на големия български художник Дечко Узунов в Казанлък предлагат от градската художествена галерия. 
  "Всеки любител-художник може да прекара два незабравими часа в родната къща на бай Дечко Узунов” като се опита да рисува по негова оригинална картина от фонда на галерията в приятната атмосфера на хубава музика, добра компания и чаша вино", посочват в поканата си инициаторите. Те добавят, че това не е своебразен час по рисуване. Целта не е да научат почитателите на изобразителеното изкуство да рисуват, а всеки да преоткрие радостта от спонтанното себеизразяване с рисунка и цвят и да се откъсне от напрегнатото ежедневие. Запознаването с богатствата, съхранявани във фонда на казанлъшката художествена галерия е другата познавателна мисия на инициаторите. 
  Първата среща ще бъде на 21 август, от 18 часа в двора на родната къща-експозиция „Акад. Дечко Узунов”, на ул. „Княз Мирски” 24.
  Всички необходими материали за рисуване, чашата вино, бутилка вода, и разглеждането на експозицията с картини на Дечко Узунов ще струват на мераклиите да реалаксират в необичайна атмосфера 30 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай