Пожарите в страната затихват

287 огнища гасили служителите за денонощие

Пожарите в страната затихват | StandartNews.com

София. Пожарната обстановката постепенно се нормализира. Отменено е бедственото положение в махала Златолист, Горна кула, съобщават от МВР. Локализирани са големите горски пожари, които вчера горяха в община Белица, местността „Голо Бърдо“ в Радомир и общ. Дупница.

През изминалото денонощие екипите на Пожарната са гасили 287 пожара. Продължава борбата с огъня в резерват „Соколна” в община Павел Баня. Там горят около 200 декара сухи треви, храсти и участъци от широколистна гора. Теренът е силно пресечен, скалист и недостъпен за пожарна техника. Очаква се днес два вертолета на ВВС на Българската армия да се включат в гасенето.


Погасяват се участъци от локализирания пожар в община Белица, охраняват се районите в близост до селата Бабек, Лютово и Гълъбово. Пожарът в Крумовградско е локализиран още снощи, той засегна около 1000 декара сухи треви и храсти. Изгоряха осем необитаеми постройки. Няма пострадали хора.


Обявеното бедствено положение за махала Златолист е отменено тази сутрин. Пожарът между Велинград и Юндола също е овладян, горяха 15 декара млади насаждения и е предотвратено унищожаването на 100 годишна борова гора.
Пожарът в района на дупнишкото село Баланово е почти угасен. Огънят обхвана около 900  суха растителност, отпадъци и храсти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай