Появиха се маркови предпазни маски

Тяхната цена ще е 120 долара, равняващи се на около 200 лева

Появиха се маркови предпазни маски | StandartNews.com

Фирмата Burberry официално се превърна в първия луксозен бранд, който ще предложи висококачествени маски на платежоспособните си клиенти, пише Business Insider, цитиран от profit.bg.

Все още не е ясна точната дата, на която ще започнат продажбите, но се знае, че тяхната цена ще е 120 долара, равняващи се на около 200 лева.

От Burberry обявиха, че маските им ще бъдат направени от остатъчни материали и подобрени с антибактериална технология.

Те се предлагат в два цвята – бежово и бледо синьо, като всяка маска се предлага и със специална чантичка, в която да се съхранява, когато не е на лицето ни.

Това не е първият път, в който компанията започва производство на маски, но те до момента не бяха предлагани с търговска цел.

През април от Burberry стартираха производството на маски и защитни облекла, които да предоставят на болниците във Великобритания.

От утре с маска на плаж в Халкидики и МиконосМярката влиза в сила в 6 ч. сутринта заради растящия брой заразени с коронавирус

Други луксозни брандове, като Gucci, Versace, Chanel и Louis Vuitton, също направиха големи дарения в борбата срещу COVID-19 в последните месеци, но до този момент нито един от тях не продаваше маски.

От Burberry посочват, че 20% от стойността на маските ще се насочва към благотворителната фондация Burberry Foundation COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай