Поредна жена обвини Роман Полански

Валантин Моние твърди,  че режисьорът я изнасилил преди 44 години

Поредна жена обвини Роман Полански | StandartNews.com

Френската актриса и фотограф Валантин Моние обвини известния режисьор Роман Полански в изнасилване, което по нейните думи е станало преди 44 години, пише вестник "Паризиен". "През 1975-а бях изнасилена от Полански. Нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито лична, едва го познавах. Нямаше парти, нямаше алкохол, нито наркотици", пише Моние, която сега е на 62.

Случката се разиграла по време на ваканцията ѝ в ски курорта Гщаад в Швейцария, където е бил и режисьорът. Нейни приятели я запознали с Полански и на следващия ден, когато се возили заедно в лифта, той проявил интерес към готовността ѝ за физическа близост. Моние, тогава на 18, карала ски заедно с него. Вечерта, след като била на ресторант с Полански, се върнали в наетата от компанията хижа, и той я изнасилил.

Желанието си да разкаже за случая 44 години по-късно Моние обяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора „Офицер и шпионин” за най-известния съдебен процес в историята на Франция срещу капитан Драйфус. Моние искала да припомни тъмните страни на режисьора. Тя обяснява, че не е подала оплакване срещу Полански на следващия ден след изнасилването, защото се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, за да не бъде огласен случаят. Тя се е скрила при познат на Полански, който изразил готовност да свидетелства, ако случаят стигне до съд.

Полански има френско и полско гражданство. Заради повдигнати срещу него през 1977-а  в САЩ обвинения за изнасилване на непълнолетни, 86-годишният режисьор живее във Франция, чиято конституция забранява екстрадиране на собствените ѝ граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай