Пингвини се настаняват в ресторант за бургери

Двойката посетила и суши бар в Уелингтън

Пингвини се настаняват в ресторант за бургери | StandartNews.com

Били любители на бързото хранене

Двойка сини пингвини се настани в ресторант за бургери - месец след като посети суши бар в новозеландската столица Уелингтън, предава ДПА. Служители от местното дружество за защита на животните били повикани, тъй като симпатичните пернати - любители на бързото хранене, били забелязани край паркинга на заведението в опасна близост до жп линия.

Природозащитниците върнали предприемчивите пингвини отново в пристанището, след като те пресекли магистрала с пет платна, за да отидат да се нагостят. Пернатите от породата корора, известна също като син пингвин, бяха заловени миналия месец да свиват гнездо край суши ресторант също в близост до жп линията. Нарушителите на два пъти били санкционирани от полицията, която се опитала да им държи "конско".

След второто си нарушение птиците били настанени в уютна кутия-гнездо с пух и мека трева. Но те продължили да се скитат. Корора са най-малките по размер пингвини и са застрашени от изчезване. Те често се срещат в новозеландската столица, а най-многобройни са на островче, разположено край пристанището на Уелингтън, където гнездят 600 двойки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай