Пеят за метрото срещу 60 бона

Пеят за метрото срещу 60 бона | StandartNews.com

София. Поне 60 хиляди лева ще струва рязането на лентата на новата линия на метрото от "Обеля" до "Черни връх". Парите са заделени, за да се планира голям концерт, да се организират изложби по случай придобивката и да се издаде специален албум. Това става ясно от публикувана обява за обществена поръчка в навечерието на голямото откриване, съобщи бТВ.


Заради мерки за сигурност от НСО предупредили, че няма как да охраняват председателя на Еврокомисията на открито. Затова официалното рязане на лентата пред погледа на Жозе Барозу ще бъде на станцията на ЦУМ. За събитието вече са отпечатани 1000 покани.
За да запомнят гражданите обаче първото откриване у нас на пълна линия на метрото, трябва да се организира и концерт с най-големите звезди.

„Ще ги договорим, няма да има пошли предложения. Планирано е да са известни лица от българската поп музика. Сумата от 60 хиляди бе калкулирана чрез запитвания, имаме контакти с различни фирми, Министерството на транспорта имат опит. Това са хонорари на изпълнителите, средно, ако искаме да има няколко изпълнителя”, коментира пре бТВ Дафинка Тодорова.
„Това е за цяла линия, за първи път откриваме и второ - това са изисквания на Европейската комисия. Има изисквания за видео, изисквания да бъде направена церемонията по сценарии”, допълваи шефът на "Метрополитен"  инж. Стоян Братоев.

До откриването на линията остават 10 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай