Опасните играчки по време на изолация

Безмисленото използване на мобилни телефони е една от тях

Опасните играчки по време на изолация | StandartNews.com

Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим може да съсипе зрението ви завинаги. Това каза в интервю за " Российская газета " главният детски офталмолог на министерството на здравеопазването на Ростовска област Александър Ушников, цитиран от БГНЕС.

Лекарят подчертава, че мобилните телефони са предназначени изключително за разговори и изпращане на кратки съобщения. Експертът поставя на второ място по уврежсдащо влияние таблетните компютри. Според него много майки включват анимационни филми за деца, така че да не пречат на възрастните да се самоизолират.

"Деца от две до пет години ги гледат по цял ден. Това категорично не трябва да се прави.

По-добре е да играете, рисувате, изработвате нещо, да четете на децата книги. Но не напрягайте очите си с такова натоварване", предупреди Ушников. На трето място са лаптопът и компютърът. Лекарят казва, че постоянното напрежение на очния мускул може да доведе до спазъм.

Той съветва да подходите към този процес „на части”, като редувате работа и почивка. "За възрастните е възможно да включват компютъра пет до шест пъти на ден за около час с почивка от поне 30 минути", съветва експертът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай