Най-странните сватбени традиции

В Шотландия поливат булката с мръсотия, на Бали й пилят зъбите против изневяра

Най-странните сватбени традиции | StandartNews.com

Сватбата  е един от най-хубавите, важни и запомнящи се мигове в живота. Обикновено събитието е изпълнено с множество ритуали, които са различни във всяка страна. Китайските момичета свързват сватбата изключително със сълзи. Точно две седмици преди церемонията булката се затваря в специална стая ... и започва да плаче! Колкото повече сълзи, толкова по-щастлив е семейният живот.  За да е сигурно, че резултатът е гарантиран, по-късно майка й, приятелки и близки роднини се присъединяват към нея. Всички те пеят специални песни, които трябва да докоснат сърцето на булката и да я разплачат още повече.

В Япония всичко зависи от богатството на семейството на булката. Ако доходите на родителите са впечатляващи, тогава тя трябва да вземе поне три сватбени тоалета. Три кимона - и всяко от тях изисква нова прическа и грим. Традицията се спазва от онези, които вярват, че това ще помогне да се направи разнообразен семейния живот. Първо булката облича дълго бяло кимоно и го допълва с аксесоари от същия цвят – всичко това символизира духовната чистота и невинност на момичето.  Косата й е скрита под прическа на цонокакуси: в превод това означава „скрий рогата“ (тоест, за да скриеш ревността, характерна за жените, според японците). На партито булката се преоблича с флорално кимоно, а след това в европейска рокля за финалната фотосесия и танц с младоженеца.

Шотландия има странна представа за спа процедури преди сватбата. В някои региони и до днес има обичай „Почерняване на булката“ - момичето се облива от главата до петите със зловонна миризма на гранясала храна, бира, кефир, майонеза и яйца. Така тя - в компанията на приятели, е изпратена да се разхожда из всички кръчми на града.  Смята се, че след подобно унижение бъдещата съпруга вече не се страхува от никакви грозни действия на съпруга си. Колкото по-малко представителен е външният вид на булката и по-гадна е миризмата, излъчвана от нея, толкова по-щастливи са роднините на годеника.

Ако в Кавказ приятелите на младоженеца могат да отвлекат булката, в Ирландия горските феи са заподозрени в това. В сватбения ден на булката е строго забранено да сваля краката си от пода, докато танцува - в противен случай феите могат да я откраднат и да я скрият завинаги от младоженеца.

В индийския щат Бихар момиче, което иска да се омъжи, може да се справи без Tinder и запознанства. Достатъчно й е да намери подходящ кандидат за сватбата и да организира отвличането на младоженеца, когото харесва.

На остров Бали зъболекари пилят зъбите на младоженците - по шест на булката и на младоженеца. Този ритуал символизира създаването на нова обществена единица и финансовото отделяне на младо семейство от родителите им. Смята се също така, че като изпилват зъбите им, съпругът и съпругата се отървават от изкушението да извършат прелюбодейство.

Кения не може да се нарече страна с победил феминизъм, но местните жители имат доста своеобразно разбиране колко е трудно за омъжените жени. Непосредствено след сватбата мъжът е принуден да облече дамско облекло и да върши домакинска работа.

Мавритания e ислямска държава, в която любовта към жените с големи размери е триумфирала от векове. Тук момичетата с размер XS се наричат грозни, защото се смята, че колкото по-пълна е булката, толкова по-здрави са бъдещите деца. В някои региони от 10-годишна възраст родителите изпращат момичета в специални училища, където се уверяват, че ядат мазни храни - месо и каши от зърнени храни с камилско мляко, пише Нова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай