Много сладкият плод, който се грижи за тялото ни

Те са и отличен източник на желязо, а това е особено важно за хората с анемия

Много сладкият плод, който се грижи за тялото ни | StandartNews.com

Рядко се замисляме, пък и едва ли знаем, че фурмите имат широк спектър от здравословни и хранителни стойности. Отлични  са срещу анемия, понижават холестерола, но се отразяват чудесно и за много други неща.

Фурмите са отличен източник на естествени фибри, които са незаменими за тялото за добра работа на червата.

Натуралната захар, открита във фурмите, е перфектна алтернатива на обикновената захар. Те са лесни за смилане и намаляват чувството на глад. По състав фурмите са истинска природна мултивитаминозна таблетка.

Те се и отличен източник на желязо, а това е особено важно за хората с анемия. Те трябва да ядат колкото се може повече от този плод. Желязото, като част от хемоглобина, определя количеството кислород в кръвта.

Поради високия процент хранителни вещества, този плод предизвиква усещане за ситост и помага при загубата на излишни килограми.

В 100 г фурми се съдържат около 280 калории. Този плод е изключително богат на въглехидрати и захари (главно глюкоза и фруктоза), което го прави надежден източник на енергия.

След изсушаване във фурмите има 10 пъти повече протеини. Те съдържат почти всички витамини (без Е). Ценни са и заради разнообразния комплекс от аминокиселини, минерални вещества, микроелементи и антиоксиданти.

Фурмите, подобно на другите сушени плодове, могат да се съхраняват по-дълго време, при това при стайна температура. Техните хранителни и вкусови качества не се губят в продължение на година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай