Майката на Бербо си взе отпуска

Майката на Бербо си взе отпуска | StandartNews.com

Благоевград. Бащата на братята Димитър и Асен Бербатови отказа да коментира ареста на малкия си син.

„Нищо не знам. И да знам, няма да кажа. Нищо не искам да коментирам, оставете ме”, каза Иван Бербатов по телефона пред репортер на Стандарт Нюз.

Майката Маргарита си е взела отпуск. От МБАЛ-Благоевград, където тя е главна сестра, уточниха, че в сряда си е пуснала молбата. „Не е на работа, няма да я намерите. В отпуск е, ще се върне на работа в понеделник”, заяви директорът на здравното заведение д-р Красимир Михайлов. Мобилният телефон на Маргарита даваше свободно, но никой не вдигаше.

Рано сутринта благоевградската адвокатка Албина Анева пое спешно към Дупница, за да се запознае със случая. Тя е общински съветник и тръгна веднага след тържествената сесия на местния парламент за 100-годишнината от освобождението на Горна Джумая (сега Благоевград). Анева е адвокат и на Маргарита Бербатова по делото, което тя води срещу Петър Андонов за 30 000 лева заради отправената от него по интернет закана за отвличане.

„Няма никой в жилището им, аз ги търсих, но никой не отвори”, каза бившият капитан на футболния отбор на „Пирин” Димитър Коемджиев, който живее в кооперацията на Бербатови на улица „Васил Мечкуевски”. Друг съсед бе категоричен, че Мими излязла много рано сутринта от дома си и не я е виждал да се прибира.

Комшии споделиха, че нямат никакви проблеми със семейството. „Нормални млади хора. Грижат се много добре за сина си. Нищо лошо не можем да кажем за тях. Лошото е, че Асен са го арестували точно сега, когато целият ни град чества 100 години свобода”, коментираха те.

Доста й се събра на Мими напоследък, първо хванаха нейният родственик Иван Ганчев-Ганята в столицата на Уганда Кампала, припомнят съседи. В началото на септември роднината на жената на Асен бе задържан с още трима мъже за източване на пари от чужди банкови сметки. Съдът ги остави в ареста, а нашенците дори влязоха в битка с охранителите в съдебната зала, като отказаха да напуснат след вземането на съдебното решение.

Според криминалисти Асен може да се окаже и невинен. Все пак колата е шофирана от друг мъж и е трудно да се докаже чий е спипаният кокаин. Благоевградски антимафиоти признаха, че нямат данни Бербатов-младши да се занимава с разпространение на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай