Кръстиха теленце на Бойко в Перник

Кръстиха теленце на Бойко в Перник | StandartNews.com

Перник. В знак на благодарност към премиера Бойко Борисов заради подкрепата към пострадалите от земетресението в Перник, семейство кръсти новородено теленце Бойко. На роденото заедно с него второ теле пък е дадено името на кметицата на града Росица Янакиева. 

В сряда след заседанието на кабинета Борисов се срещна с перничани, коиито се оплакаха, че до момента не са получили помощ за ремонтиране на увредените от труса домове. Тогава бе взето решение министърът по еврофондовете Томислав Дончев да бъде командирован в Перник до пълното отстраняване на проблема. До месец-два проблемът на всички хора трябва да бъде решен, за да не посрещнат зимата на улицата.

Не е сериозно държавата да обезщети напълно каато застрахователна компания пострадалите, а държавата ще подпомага. Вече работи малка приемна, в която ще се разглеждат отделни проблемни случаи, каза министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Той се обяви за застраховане на всички държавни сгради, а частните или да се застраховат доброволно или да функционира катастрофичен пулт. 

Трябва да продължа да изпълнявам и другите си ангажименти, отменил съм повече пътувания, но преговорни срещи в Брюксел - няма как, каза Дончев на въпрос дали ще нощува в града. Той обясни, че ще пътува между Перник и София, като до обяд ще бъде в миньорския град, а следобед ще изпълнява ангажиментите си като министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай