Колко дъщери има Путин?

Върху кое от момичетата на руския президент е тествана ваксината, се пита светът

Колко дъщери има Путин? | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин има две, а може би три или четири дъщери, но той почти не говори за тях.

67-годишният Путин държи личния си живот в тайна, за да могат децата му да живеят по-нормално, пише Business Insider, цитиран от profit.bg.

От първия му брак преди 30 години до последните спекулации за връзката му с бивша гимнастичка, администрацията на Путин се опитва по всякакъв начин да държи медиите настрана от личния му живот.

Те искат да го виждаме само в ролята му на политик или на мъжа, яздещ коне, вдигащ тежести, играещ хокей или ловящ риба гол до кръста.

Щитът, изграден около децата му, кара част от хората дори да се запитат – има ли Путин изобщо деца?

Според непотвърдена информация, Путин има две дъщери от своя първи брак, както и още една, а може би две, родени по-скоро – през 2015 г.

Путин има две дъщери – Мария и Катерина, от брака си с Людмила Шкребнева. Президентът се разведе с бившата стюардеса през 2013 г.

Мария е родена в Санкт Петербург през 1985 г., а Катерина се ражда година по-късно, но в Германия. Семейството живее по това време там, където работи Владимир Путин.

Двете дъщери на Путин са кръстени на бабите си. Мария носи името на баба си Маша, а Катерина – на Катя.

Когато семейството се връща в Москва през 1996 г., момичетата продължават образованието си в немско училище. След избирането на Путин за президент те напускат училището и продължават обучението си вкъщи.

„Не всички бащи са толкова любвеобилни към децата си, колкото Владимир", казва Людмила Шкребнева пред правителсвения сайт. "Той винаги ги е глезил, докато аз бях тази, която ги дисциплинираше“.

Мария учи биология, а по-късно и медицина в Москва, докато Катерина учи азиатски науки. Двете момичета посещават университета с фалшиви самоличности.

Досега никога не е публикувана официална снимка на семейство Путин.

35-годишната в момента Мария днес живее в Нидерландия с Йорит Фаасен, от когото има дете. През 2017 г. Путин казва, че за съжаление много рядко има възможността да играе с внука си.

Катерина живее охолно, разполага с луксозни апартаменти и трупа богатство.

Освен че е акробатична танцьорка, тя заема висша позиция в Московския държавен университет и оглавява инкубатор за стартъпи, управляващ инвестиции за 1.7 млрд. долара.

Смята се, че се омъжва през 2013 г. за Кирил Шамалов, но двамата се развеждат през 2018 г. По онова време се счита, че семейството разполага с активи за 2 млрд. долара.

Катерина прави дебют в обществената телевизия през декември 2018 г., поканена като експерт по биотехнологии.

В последните години слуховете от Москва са, че Путин има и трета дъщеря, а може би и четвърта. След развода си с Людмила за него се говори, че е близък с бившата гимнастичка Алина Кабаева.

Нито децата, нито връзката му с Алина обаче са потвърдени. Преди години се появиха публикации, че Кабаева е родила близнаци на Путин, но за това също няма официална информация.

Във вторник Путин обяви, че руската ваксина против COVID-19 е тествана върху дъщеря му, но той така и не уточни за кое дете става въпрос.

„Дъщеря ми също взе участие в тестовете на ваксината. След две ваксини, тя се чувства по-добре и е изградила антитела", каза още руският президент. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай