Вторник,

Хитлер бил умрял в Парагвай през 1973-а

От: "Стандарт" -
A
A
A

Историците вярват, че Фюрера се самоубива през 1945 г. с любовницата си Ева Браун

ФБР излезе с шокираща новина: Адолф Хитлер е починал през 1973-а в Парагвай! Досега историците вярваха, че Фюрера се самоубива през 1945 г. с любовницата си Ева Браун.

След това тайно го погребали в подземен бункер в хотел. Има обаче информация, която представя друга теория, че Хитлер не е умрял, а е избягал и е живял в Южна Америка.

Официалните данни сочат, че бруталният диктатор, посрамен от поражението през 1945 г., се застрелял в главата, докато съпругата му взела цианидни таблетки в бункер в Берлин. Телата им скоро били изгорени и погребани.

Но какво би станало, ако се окаже, че тази информация е била просто разсейваща, докато Хитлер избяга, само за да не попадне в ръцете на руснаците? Звучи невероятно, но историкът Абел Басти обяснява подробно тази теория в новата си книга, издадена в Аржентина, озаглавена "Хитлер в изгнание"."Имало е споразумение с Америка, че Хитлер ще избяга, за да не попадне в ръцете на руснаците", казва Басти. "Има смисъл за учените, военните и шпионите, които по-късно взеха участие в борбата срещу руския режим", добавя той.

Басти смята, че Хитлер е избягал през тунел, който е водил под повърхността до летището в Темпелхоф, където го е чакал хеликоптер, за да го откара в Испания. Първо пристига на Канарските острови, а след това се премества в Аржентина, където живее десет години, след което се установява в Парагвай, където се намира под закрилата на диктатора Алфред Стреснер, пише Факти.бг.

"Заможните семейства, които са му помагали през годините, са били отговорни за организирането на погребението му", обяснява Басти. „Хитлер е погребан в подземен бункер, който сега се намира в елитен хотел в Асунсион.Входът за бункера през 1973 г. е запечатан и около 40 души са дошли да се сбогуват с Хитлер. Един от тях бил близкият войник на Хитлер, Фернандо Ноджера де Араухо, който разказа пред репортери за церемонията ", казва Басти.

Оперативният работник на ЦРУ , който има двадесет години опит на терен и един от елитните офицери на американската разузнавателна служба, Боб Байер описва нещо подобно на това в документална поредица за History Channel, озаглавена „Ловът на Хитлер“, излъчена през 2015-та година.

Байер и неговият екип твърдят, че са намерили доказателства за бягството на Хитлер с помощта на публикувани 700 страници документи на ФБР. Сред тези документи е доклад, в който се споменава срещата на човек на име Гуидано, изпратен да се срещне с Хитлер и неговия антураж (общо 50 души), веднага щом стигат с подводницата в Аржентина, две седмици и половина след падането на Берлин.

Гуидано бил един от четиримата души, които се срещнали с Хитлер и неговия антураж, когато подводниците пристигнали в Аржентина. "Хитлер с две жени ... лекар и други хора, които са били над 50-годишни, пристигнали на брега.

Пристигнали привечер в ранчото, за да се скрият. Гуидано е готов да разкрие имената на тримата човека, помогнали на Хитлер и хората му да стигнат до ранчото. Гуидано казва, че са му дадени 15 000 долара за помощта му за всичко това “, се казва в документи на ФБР от 14 август 1945 г. Друг доклад (също от 14 август) говори за пристигащите в Аржентина нацистки подводници.

Централата на ФБР започва да изпраща доклади за Хитлер на обществеността и на следователите в съответствие със Закона за свобода на информацията от 26 април 1976 г. в съкратена версия. Първият документ с номер 65-53615-35, който бил съкратен, бил публикуван на сайта на ФБР и напълно предаден на изследователите през 1991 г., а също така е наличен в Националния архив от 10 години. В публичен доклад се казва: "Няма данни Хитлер да е починал в Берлин."Един следовател отбелязва: "Американските войски не откриха тялото на Хитлер и няма очевидец, който да твърди уверено, че Хитлер е умрял там." Най-доброто доказателство е в Русия.

Когато Русия окупира Германия, тялото на Хитлер се предполага, че е пренесено в Русия и не се говори повече за това чак до 2009 г., когато археологът Николас Белатони получил разрешение за извършване на ДНК анализ върху намерено парче кост.

Това, което намери, предизвика бурни реакции в средите на службите и сред учените. Останките, които анализира, не принадлежат нито на Хитлер, нито на Ева Браун. „Костта беше тънка, а мъжките кости обикновено са твърди. Тази кост принадлежи на човек, който е на не повече от 40 години."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички