Къде е внукът на Иван Костов?

Празнува рожден ден далеч от дядо си

Къде е внукът на Иван Костов? | StandartNews.com

 

Внуците на Иван Костов не са по протестите, те са в чужбина. Наследниците на голямата му дъщеря Мина от деца растат на хиляди километри от България, във финландското градче Темпере, пише Ретро.

Бившият премиер е лишен от възможността да присъства на повечето от празниците на внуците си, а преди дни по-големият от тях навършил пълнолетие. Костов не уважил тържеството по-случай 18-годишния рожден ден на внука си лично, тъй като в момента пътуванията в чужбина са ограничени и рискови. Младежът носи името на своя дядо и скоро му предстои да бъде студент. По всяка вероятност Иван-младши ще продължи образованието си или във Финландия, или в някой от другите престижни университети из Европа.

Той е по-големият от двамата синове на Мина от брака ѝ с бизнесмена Георги, с когото тя се разведе скандално през 2010 г. след точно 10-годишен брак. Малко след това щерката на Командира емигрира на Скандинавския полуостров с двете си деца Иван и Виктор и се установи трайно там, развивайки успешен бизнес. Доскоро тя живееше под един покрив с втория си мъж Асен, с когото обаче също не успяха да се нагодят и се разведоха в навечерието на 70-годишния юбилей на баща ѝ в края на миналата година.

По-малката ѝ сестра Яна обаче все още дели един покрив с баща си Иван и майка си Елена. Заедно с италианския ѝ съпруг Алесандро Мерлини обитават семейното имение в квартал „Драгалевци“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай