Каква е разликата в ефекта от чая и кафето сутрин

Комикът Мати Чимбор я изигра

Каква е разликата в ефекта от чая и кафето сутрин | StandartNews.com

Комикът и блогърът Мати Чимбор показа разликата между ефекта, който чайът и кафето оказват върху човешкото тяло сутрин. Той публикува видео, което се подиграва на стереотипите за напитките в TikTok .

В началото на видеото той разиграва сцената на това как се чувства човек, след като пие чай малко след събуждане. Напитката е показана като персонаж, който тихо влиза в стаята при спящия герой и танцува под спокойна музика.

След това Чамбор демонстрира как се чувстват пиячите на кафе в същата ситуация. Персонажът под формата на напитка влиза без да почука и събужда спящия с писъци в акомпанимента на хард рок. Комикът обърна внимание и на страничния ефект: напитката ободрява, след което отново ви кара да се чувствате сънливи.

В коментарите много любители на кафе признаха, че са се разпознали и са помислили да се откажат от обичайната си сутрешна напитка. „Кафето те влачи по пода на банята“, е шегата на един от потребителите. „Вероятно трябва да дам шанс на чая. Изглежда доста приятно“, добави друг потребител.

По-рано лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников разсея популярния мит за опасността от кафето за хора със сърдечни заболявания. Според него кафето не е лошо за сърцето. Лекарят също така отбеляза, че дневният прием на кафе е две до три чаши на ден. В този случай хората, страдащи от чернодробни проблеми, могат да пият до четири чаши на ден, пише Лента ру.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай