Какъв е бил премиерът Стефан Янев като малък

Кротко и умно дете, заявиха жителите на родната му Поповица

Какъв е бил премиерът Стефан Янев като малък | StandartNews.com

Родната на Стефан Янев Поповица се готви за среща с него. "Най-после ще му стиснем ръка. Не сме го виждали десетилетия. Беше дете, когато излезе от селото. Стана голям човек. Гордеем се с него", радват се местните. 

Най-възторжена е първата му учителка от детската градина Недка Димитрова. 76-годишната педагожка ще е сред първите посрещачи на служебния премиер.

"Беше кротко и умно дете. Играеше от малък на войник и отдаваше чест. Пушките му бяха любими. Дядо му го водеше и вземаше от детската градина", припомня педагожката, цитирана от Лупа.бг. Тя пази снимки от детството на Стефан Янев. И сега ще му каже, че много се надява изборите, които неговото правителство подготвя, да бъдат честни.

Поканата за събора в Поповица Янев получи буквално в първите дни от встъпването му на "Дондуков" 1. Отправи му я кметицата на селото Веска Мирчева. Честитила му с есемес и го подсетила, че на 19 юни в селото има събор. Миналата година чакали Янев за юбилейната среща на наборите му, която се провела на 10 октомври. Тогава програмата му била много натоварена и не успял да уважи събитието. Днес обаче пристига в 17, 30 часа в местното читалище, където първо ще се срещне с кметовете на малки населени места. Една от темите е финансирането им. Около 19 часа премиерът ще отиде на площада, за да поздрави съселяните си. 

Повечето от жителите на Поповица не познават добре Янев, тъй като отдавна я е напуснал. Бащината му къща е съборена. Местните знаят единствено, че е много образован и успял човек. Сега се вълнуват, че ще го видят наживо.

Кметицата Веска Мирчева е подготвила три изненади за премиера, свързани с детството му и традиционното производство в Поповица, но не желае да ги оповестява предварително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай