Как се отслабва с пържоли и сирена

Разрешени са карантия, масло и зеленчуци, забранени са боб и картофи

Как се отслабва с пържоли и сирена | StandartNews.com

Залата на читалище „Младост“ се изпълни с хора, когато депутатката от ГЕРБ Мария Илиева представи мазната диета на Атанас Узунов, по която си падат Ким Кардашиян и Мик Джагър. „Радвам се, че има толкова голям интерес към един здравословен режим, но да дадем думата на Атанас Узунов сам да разкаже“ каза Мария Илиева.

“Мазната диета се състои в ограничаването на тестените и зърнените храни както и на захарта, които водят до затлътяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, депресии и паник-атаки“, обясни авторът на книгата „Режимът“.

“Диетата набляга на естествените храни и мазнини, на рибата, зеленчуците и пълномаслените млека. Прилага се и периодичното гладуване до два пъти седмично,тъй като организмът има нужда от почивка. Гладува се от 16 до 24 часа, но се пие много вода, защото тя пречиства организма и изхвърля токсините. Нужен е глад, но не с дни, а само часове", каза още Атанас Узунов.

Той изброи и всички видове разрешени и забранени храни: “Разрешени са животински продукти са всички видове меса и кайма, но смляна пред вас. Може да ядете всички видове карантия, риба, бекон, шунка, колбаси, пастет. Позволени са всички видове масла, както и мас, патешка лой, добре узрялото овче, биволско, козе, синьо сирене и кашкавал, пълномаслено кисело мляко, сметана, извара. Разрешени за диетата са маслините, авокадо и всички зелени зеленчуци -зеле, краставици, марули, броколи, домати, тиквички, пипер, патладжан, гъби, спанак, айсберг. Разрешени напитки са чаят -билков и черен, кафе, вода и айран.
Забранени храни са купешките колбаси и сухите меса, русенско варено, купешки наденици, прясно мляко, сладолед, захар, мед, боб и леща, плодове, кълнове. Всички продукти, направени от зърна - хляб, макаронени изделия, бисквити, торти, зърнени закуски. Забранени са всички зърнени храни, като жито, царевица, ориз, чиа, лимец. Забранени са слънчогледовото олио, маргаринът. Забранени напитки са бира, газирано, натурални сокове и нектари, фрешове от плодове“.

Последователката на маслената диета Христина разказа за постиженията си с този вид хранене: „С тази диета се излекувах от диабета, високото кръвно и хашимото. Смъкнах 50 килограма от теглото си. Този тип хранене е нисковъглехидратно и високомаслено. Трябва да изключите от менюто си пастата, хляба и сладките плодове. Яжте месо, риба, млечни продукти и естествени мазнини. Препоръчвам ви авокадо, особено за онкологично болни.

Ако изядете един картоф, това са 60 въглехидрата, достатъчни за три дни на организма ни. Наблегнете на яйцата, кокосовото масло, кашкавала и мазните сирена. Яжте ядки - орехи и сурови бадеми. Някои хора си мислят, че ако пият сок от изцеден портокал, е здравословно. Но това е вредно, защото е само захар, а захарта отключва депресии“.

Противникът на мазната диета Данчо Господинов контрира с въпрос: “Как да спрем захарта, нали липсата на въглехидрати влияе на мозъчната дейност? Нашият мозък се храни с глюкоза!“ Христина му отговори: “Яжте домати. В домата има 10 въглехидрата. Организма има нужда от 15 на ден. Въглехидрати има и в зеленчуците“.

Спазвам житния режим
на Дънов през февруари

Не съм "за" или "против" месото, казва Мария Илиева, депутат от ГЕРБ

- Какво ви накара да лансирате мазната диета на Атанас Узунов?

– Осъществих контакт между хора, които проявяват интерес към този здравословен режим. И тъй като лично познавам Атанас Узунов, го поканих. Това, което направих, е да срещна хората, които проявяват интерес към диетата, да се запознаят със създателя й.

– Практикувате ли тази диета?

– Аз съм „за“ здравословното хранене. Не следвам някакъв определен режим. Спортувам и се храня здравословно.

– Вие последователка ли сте на Дънов?

– Да, правя житния режим на Дънов веднъж годишно, съобразно пълнолунието, през февруари. Но иначе не правя специални режими. Житната диета е в това, че се храня няколко дни с жито, ябълки, орехи и мед.

– Ядете ли месо?

– Не съм „за“ или „против“ месото. Всичко е в рамките на нормалното.

– Какво ще кажете на феновете на мазната диета?

– Диетите и режимът на хранене са личен избор. Но от нас зависи да се отнасяме отговорно към храната, здравето и живота си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай