Как да защитим своята Wi-Fi камера?

Няколко са важните фактора, на които трябва да се обърне внимание още при поставянето им

Как да защитим своята Wi-Fi камера? | StandartNews.com

Погрижили сте се да защитите дома си от крадци или други неприятности като сте сложили Wi-Fi камера и сте я свързали с вашето мобилно устройство. Сега вече може да следите в реално време какво се случва и да разберете моментално ако се случи нещо нередно. Това е страхотно, но трябва да помислите как може да защитите и камерите си от външните условия или непредвидени обстоятелства. Като всяко едно устройство, Wi-Fi камерите се нуждаят от защита и поддръжка, още при самото им поставяне. Трябва да се вземат под внимание няколко важни фактора при поставянето им, така че да са напълно защитени. 

Правилното поставяне на камерата помага за предотвратяване на кражби и вандализъм

Наличието на видими охранителни камери възпира крадците от влизане във вашия имот. Поради тази причина поставянето на wi-fi камери там, където е вероятно те да бъдат видяни от нарушителите е логично. Въпреки това, всички престъпници, които не се плашат от вашето оборудване за видеонаблюдение, могат да се опитат да откраднат или деактивират видеокамерите, за да избегнат идентифициране от полицията.

В такъв случай бихте могли да скриете вашите видеокамери, като боядисате корпуса в камуфлажна шарка. Също така бихте могли да ги поставите в къща за птици или друга скрита зона. Въпреки че това може да намали вероятността вашето оборудване да бъде откраднато, то също така премахва възможността крадците да бъдат разубедени от самото присъствие на камерите. За допълнителна сигурност можете да поставите повече охранителни камери - някои видими, а други скрити - така че дори крадецът да открадне или деактивира една, останалите да го хванат в крачка.

Можете също така да затрудните крадците като поставите wi-fi камерите там, където не могат лесно да бъдат достигнати от земята или от близкото дърво или ограда. Използвайте дълги винтове за монтаж, за да направите камерите по-трудни за отстраняване.

При закупуването на безжични камери за видеонаблюдение изберете такива с вградени сензори за движение и настройте мобилни сигнали, за да получавате незабавни известия, ако нарушител пресече зрителното поле на камерата. 

Защитете wi-fi камерите си от насекоми

LED светлините и инфрачервените светлини за нощно виждане на wi-fi камерите могат да привлекат паяци, комари, молци и други насекоми. Това може да е проблем за техниката, тъй като паяжините могат да закрият вашите видеозаписи, а рояци от насекоми могат да предизвикат фалшиви сигнали от сензора за движение.

Почиствайте редовно домашните си охранителни камери с мека четка или кърпа от микрофибър, за да премахнете паяжини, насекоми, мъртви листа и прах. Ако този проблем продължава, може да опитате да използвате репелент срещу насекоми около устройството, като внимавате да не пръскате директно обектива на камерата.

Намалете риска от електрически повреди причинени от мълнии или късо съединение

Wi-Fi камерите, които сa включени в захранването, подобно на всяко друго електронно оборудване, са уязвими към промени в електропреносната мрежа причинени от претоварване или мълния.

За да предотвратите повреда, избягвайте да монтирате Wi-Fi камерите си върху метални повърхности. Ако е необходимо, можете да поставите дървена дъска между металната повърхност и самата камера. Уверете се, че вашата електрическа система е заземена правилно.

Въпреки че е добре да монтирате камерите достатъчно високо, за да не са достъпни за крадци, трябва също така да се уверите, че те не са прикрепени твърде близо до горната част на покрива. Това повишава вероятността камерата да привлече мълния по време на бури. Ако нямате алтернативна възможност за поставяне на камерата, инсталирането на гръмоотвод може да предотврати увреждане на оборудването.

Избягвайте продължително излагане на директна слънчева светлина

Продължителното излагане на слънчева светлина може да повлияе на работата на вашата камера. Отблясъците могат да попречат на качеството на картината, докато екстремното излагане на светлина в крайна сметка може да развали сензорите за изображения на камерата ви.

За да предотвратите това е добре да инсталирате wi-fi камерите в сенчести зони, като например под стрехите или други навеси. Това също така осигурява допълнителна защита срещу дъжд и сняг. Дори водонепромокаемите камери понякога могат да се повредят ако в зоната, в която живеете има по-екстремни климатични условия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай