Как да ядем правилно кашкавал

Не купувайте настърган, съветват експертите

Как да ядем правилно кашкавал | StandartNews.com

Експерти от Острова заявиха, че повечето хора консумират кашкавала си грешно. Специалистите твърдят, че купувачите съхраняват и сервират млечния продукт неправилно, което разваля качеството му по време на ядене. Ето няколко препоръки как да запазим добрия му вкус за дълго.

1. Кашкавалът да не се държи в станиол

Важното е вкусът да се запази възможно най-продължетелно време, за това кашкавала никога не трябва да се съхранява в станиол, освен ако не се сменя постоянно. Номерът е да се предотврати както изсъхването, така и разтапянето му. Ако кашкавалът изсъхне, той губи вкуса си и текстурата. Ако започне да се топи, става по-уязвим към мухлясване. Продукта трябва да се държи в контейнер, който ще му позволи да диша свободно, запазвайки свойствата си за по-дълго.

2. Кашкавалът да не се яде директно от хладилника

Той трябва да се извади и да бъде оставен на стайна температура от 15 до 30 минути, за да възобнови вкуса си. Експертите препоръчват в хладилника кашкавала да се съхранява в затворените отделения, които са на долните етажи на уреда.

3. Кашкавалът никога да не се замразява

Във фризера той може и да оцелее по-дълго, но ще загуби вкуса си. Ако се замразят, меките кашквали могат да се развалят, а твърдите – да станат на гума.

4. Не купувайте настърган кашкавал

Почти сигурно е, че настърганите кашкавали ще са напръскани с нещо, което да предотврати слепването на парченцата. Текстурата на продукта се променя и различията с целия кашкавал са очевидни – настърганият е по-твърд и по-бавно се разтапя.

5. Да не се купува излишно количество кашкавал

Експертите препоръчват хората да си купуват само толкова кашкавал, колкото ще изядат в рамките на няколко дни. Всякакъв настърган кашкавал трябва да бъде консумуран възможно най-бързо.

6. Използването на различни ножове

Различни ножове трябва да се позлват за различни кашкавали – един нож за мек кашкавал, друг – за твърд. В противен случай вкусовете ще се омешат при сервиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай