Как да станем по-красиви през нощта

Чаша билков чай преди лягане – никакви други кулинарни изкушения

Как да станем по-красиви през нощта | StandartNews.com

Нощта е време за сън и разхубавяване. Нито една уважаваща себе си дама не бива да забравя рецептата на древните индийски лечители, която те препоръчвали на красавиците  - заспивайте с мисълта, че сте млади, прелестни и желани. И понеже в България за опит пари не взимат, експериментирайте – преди да потънете в обятията на съня, повторете своеобразната мантра поне десет пъти.

Какво да правим обаче дотогава? Веднага след като се приберете вкъщи, почистете лицето от грима, замърсяването, мазните секрети, които запушват порите. За сухата кожа са задължителни тоалетното мляко и лосиона, а за мазната – гел или пяна, които се измиват с разточително количество хладка вода. 

Има няколко прости правила, които обаче понякога е сложно да се спазват. Не яжте поне 3 часа преди да се допрете до възглавницата. Не се наливайте с течности. Чаша билков чай – да, но нищо повече. Не вършете никакви козметични операции по тялото си от сорта на тотална епилация. Спестете си стреса. Той може да дойде дори от късните новини. Отдайте се на положителни емоции. Ако имате вана, напълнете я с ароматни соли, полежете в нея 20 минути и си пуснете музика, която отпуска душата и тялото. Затова водата не бива да е прекалено гореща. След като излезете от банята, се намажете с хидратиращ продукт, втрит с енергични движения, за да се активизира кръвообращението.

През нощта кожата се обновява по-бързо, отколкото през деня. И изпълнява две безкрайно важни функции – изхвърля токсините и диша активно. Ако сутринта се събудите с някоя не особено естетична пъпка, знайте, че организмът ви не е успял да се пребори с натрупаните по светло шлаки.

Кремът за лице, естествено, трябва да е по-концентриран от дневния. Той е овлажняващ и подхранващ – нанася се два часа преди лягане, включително и върху шията. Но никога около очите – за там има специални продукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай