Гришо за знака на Хасково: Най-голямото отличие

Гришо за знака на Хасково: Най-голямото отличие | StandartNews.com

Това е най-голямото отличие, което съм получавал - почетният знак на моя роден град. Всичко останало е преходно. Така благодари в изключително емоционалната церемония на тенис кортове "Юнак" в Хасково тенисист номер 1 на България Григор Димитров.

Почетното звание той получи от председателя на общинския съвет Таня Захариева, а докато тя отправяше пожеланията и благодарностите от името на всички хасковлии Григор не успя да сдържи сълзите си, той обаче не се и опита да прикрие огромното си вълнение и емоция. Кметът на Хасково Добри Беливанов връчи на именития спортист, който е роден в Хасково, картината "По пътя" на местния художник Иван Чаушев.

"Господин Димитров, или по-добре да се обърна към тебе с Гришо, добре дошъл в своя роден град. Ти винаги си бил в нашите мисли и сърца почетен гражданин. Пожелаваме ти по твоя път успехи, но винаги се връщай в Хасково. Защото всяка врата в Хасково, всеки дом е отворен за теб", обърна се към Григор кметът Беливанов.

След като се подписа в книгата на почетните хасковлии, Гришо още повече се развълнува и когато трябваше да поздрави съгражданите си, отново не успя да сдържи вълнението си и дори не можа да отрони дума в първия момент, после приклекна на червения корт докато се успокои за няколко секунди.

Григор Димитров беше определен за почетен гражданин на Хасково през 2014 година с решение на общинския съвет. Сега обаче той лично получи почетния знак. Стотици деца и възрастни са край кортовете на метри от зала "Спартак", където Гришо направи първите си стъпки в световната си вече тенис кариера. Хората през цялото време го приветстваха и скандираха името му.

В момента Григор Димитров играе мачове с децата от тенис клуб "Хасково 2015", в който зам.-председател е неговият баща и първи треньор Митко Господинов. В клуба Григор Димитров е картотекиран под номер 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай