Гришо - № 1 във „Форбс“

Световният тенисист за втора година оглавява класацията в БГ изданието на американския бранд

Гришо - № 1 във „Форбс“ | StandartNews.com

Григор Димитров за втора година е начело на класацията за най-влиятелните българи в тукашното издание на „Форбс“, което се прави по американски тертип. През 2020-а той имаше много успехи, но не липсваха и провали, идващи от здравословни проблеми покрай Ковид 19. Гришо навърши 29 със спечелени общо 30 милиона долара от наградни фондове и рекламни договори. Димитров е и сред най-популярните българи в социалните мрежи.

Веднага след Гришо се нарежда Маги Халваджиян, който оставя конкуренцията да му гледа номера на фанелката - Иван и Андрей, Евтим Милошев и Любо Нейков засега са след него. Халваджиян дръпна с различните музикални формати, като и със сериала "Пътят на честта" и филма "Нощ в Акапулко", който се разпространява в САЩ и Южна Корея. Осма е Цвети Пиронкова, сред другите спортисти са Кубрат Пулев, Христо Стоичков, Димитър Бербатов.

В ежегодната класация за най-влиятелните родни знаменитости присъстват 70 човека от  шоубизнеса, спорта, телевизията, арта. № 12 е за Азис, а Васил Найденов е № 48. Липсва обаче Слави Трифонов, който през 2019-а беше под № 3. Наследникът му в Би Ти Ви Николаос Цитиридис е на позиция 49.

Сред актьорите челните места заемат Яна Маринова, Сашо Кадиев, Рачков и Зуека, Асен Блатечки, Ралица Паскалева. Единственият друг представител на поп фолка освен Азис е  Галена, а Николета Лозанова е спомената като инфлуенсъра с над милион последователи.

От "Форбс" обаче уточняват, че във всяка сфера има още известни българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай