Физик предложи нов космически дом за хората

Определиха планета, подходяща за човешка колонизация

Физик предложи нов космически дом за хората | StandartNews.com

 

Физикът Пека Янхунен от Финландския Метеорологичен Институт предположи, че Церера, планета- джудже в астероидния пояс, е най-подходяща за човешка колонизация в Слънчевата система. Това се съобщава в статия, публикувана в хранилището на предварителните данни arXiv.

Авторът предлага да се изгради станция в орбита около Церера, която ще бъде достатъчно близо до повърхността на малка планета. Има възможност там да се изгради космически асансьор дълъг само хиляда километра. Това ще позволи доставката на строителни материали и ресурси от повърхността за презареждане и ремонт. Церера съдържа достатъчно азот, вода и въглероден диоксид за тази цел.

Фзикът предполага, че самата станция ще бъде дълга повече от един и половина километра и ще се състои от хиляди взаимосвързани цилиндрични структури, приспособени за живота на хората, отдих и земеделие. Два гигантски диска, наподобяващи черупката на двучерупчесто мекотело, ще събират слънчева енергия.

Изкуствената гравитация може да бъде създадена от въртенето на станцията. Първоначалната популация може да достигне 50 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай