Наградиха Eлтън Джон с престижен Национален приз

Култовият певец бе признат за дългогодишния му принос в борбата срещу СПИН

Наградиха Eлтън Джон с престижен Национален приз | StandartNews.com

Сър Елтън Джон стана лауреат на престижна Национална награда на Германия в областта на устойчивото развитие за многогодишния му принос в борбата срещу ХИВ/СПИН.

"В тази трудна година нашите почетни лауреати се застъпват за това, което наистина има значение - за здравеопазването и за бъдещите стратегии за устойчиво развитие, за борба с пластмасовите отпадъци и за достоен културен живот!", отбеляза един от инициаторите на приза Щефан Шулце-Хаусман, предаде БТА.

Беше изтъкнато, че фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН влиза в десятката на най-значимите благотворителни организации в света, оказваща разностранна помощ и поддръжка на хората, заразени с вируса.

В списъка на лауреати бяха включени имената на американския философ Джеръми Рифкин, на немската певица Джой Деналейн и на американския музикант Джак Джонсън за привързаността им към принципите на устойчивото развитие и за защита на околната среда. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 3 и 4 декември в град Дюселдорф. Мероприятието ще протече без присъствието на зрители заради ограничителните мерки, наложени във връзка с пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай