Джако в таен дневник: Искат да ме убият

Покойният крал на попа искал да бъде увековечен като Чаплин и Дисни

Джако в таен дневник: Искат да ме убият | StandartNews.com

Таен дневник на Майкъл Джексън разкрива странните му и шокиращи намерения и страхове, които е имал преди смъртта си, предадоха от британския вестник Mirror. Откъси от новата книга „Лош: Безпрецедентно разследване на скритото около Майкъл Джексън“, с които от изданието са се сдобили, разкриват, че покойният крал на попа е искал да бъде увековечен като идолите Чарли Чаплин и Уолт Дисни.

Накрая на живота си Джако се опитвал да намери начин как да печели по 20 милиона долара на седмица, за да стане „първия мултимилиардер шоумен“. Той обмислял да прави концерти с „Цирк дю Солей“, да подпише търговска сделка с „Найк“, както и да участва в холивудски филми и да организира концерт в лондонската „O2 Arena“. Джексън искал да заснеме нови версии на „20,000 Leagues Under the Sea“ на Дисни и „The 7th Voyage of Sinbad“. Бележки на Джако гласят: „Ако не се фокусирам върху киното, няма да бъда увековечен“.

В дневника Майкъл изразява притесненията си, че някой искал да го убие: „Зли хора навсякъде. Искат да ме унищожат и да ми вземат издателската компания. Системата иска да ме убие заради дискографията ми... Нищо няма да продам”.

Авторът на книгата - разследващият журналист Дилън Хауърд, споделя: „Макар и фактите за смъртта на Майкъл да не сочат към самоубийство, те със сигурност разкриват изтощен човек, който бавно се е самоубивал чрез употреба на успокоителни. А онези, които са го заобикаляли, са се възползвали от безпомощността на изгубена знаменитост, опитвайки се отчаяно да възроди кариерата си и да изплати дълговете си”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай