Дянков изпитва ученици по история

Министърът скрои изненада на две училища

Дянков изпитва ученици по история | StandartNews.com

Сливен. Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков направи изненадващи посещения на две сливенски училища. Той влезе в часове по история и практика в гимназията по хотелиерство и туризъм в Сливен. "Беше 5 мин. преди 6 часа вечерта във вторник, когато министърът ни изненада, влизайки в нашето училище. И аз, и учениците бяхме впечатлени, че той се интересува от проблемите ни" заяви директорката на гимназията Лиляна Якимова.

"Министър Дянков дори препита някои от децата в часа по история и беше впечатлен от материалната ни база", каза директорката. Заедно със Симеон Дянков са били депутатката от ГЕРБ Десислава Танева, областният управител на Сливен Марин Кавръков, кметът на общината Кольо Милев и началничката на инспектората по образование в Сливен Бисерка Василева.

Преди гимназията по хотелиерство Дянков е посетил природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов", научи "Стандарт". "Доволна съм, че наболелият въпрос с липсата на спортен салон за три училища, където учат 2200 ученици, е на път да бъде решен", заяви пред "Стандарт" директорката на ПМГ Марияна Милева. Според запознати Симеон Дянков чакал проекта за спортна зала, която ще бъде построена в двора на трите училища в центъра на Сливен. Той на място се запознал къде ще бъде сградата. В момента часовете по физическо възпитание са проблем за всяко едно от училищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай