Четем историята на Били Айлиш в нова книга

Томчето излиза на 9 юни

Четем историята на Били Айлиш в нова книга | StandartNews.com

Пълна със страхотни снимки, любопитни факти и вдъхновяващи цитати, новата „Книга за феновете на Били Айлиш“ от Малкълм Крофт е за всички почитатели на младата певица. В нея се проследява историята на най-обсъжданата изпълнителка в момента – от първите й музикални опити в детската й стая до изявите й на големите фестивални сцени. Специално внимание е отделено на безпрецедентното сътрудничество между Били и брат й – Финиъс, в писането на хитове, които оглавяват световните класации и носят на двамата престижни награди, сред които и общо шест статуетки „Грами“ през 2020-а. Книгата, която излиза на пазара на 9 юни, ще разкрие и как Били постига уникалната си визия и откъде черпи вдъхновение не само за музиката си, но и за шокиращите си видеоклипове.

„Винаги съм била творец. Обичах да пея и да пиша песни в стаята си за собствено удоволствие. Никога не съм мислила, че е възможно да започна кариера като музикант“, коментира Айлиш.

„Когато правим парче за Били, искам то да резонира с нейната истина, да я изразява. Искам то да е като дреха, която тя може да носи“, допълва Финиъс

Били Айлиш изгрява на музикалната сцена през 2015-а с песента Ocean Eyes, написана и продуцирана от нейния брат Финиъс. Само за пет години Били вече може да се похвали с пет награди „Грами“, два световни рекорда на „Гинес“, три Музикални награди на MTV, две Американски музикални награди и една награда Brit.

Тя е най-младият изпълнител до момента, носител на четирите големи награди „Грами“ в една и съща година - в категориите най-добър нов изпълнител, запис на годината, песен на годината и албум на годината. През 2019-а списание Time я включва в класацията „Time 100 Next“, a Billboard й връчва наградата „Жена на годината“.

Първият албум на Били Айлиш „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“ дебютира начело на класацията „Billboard 200“ и става най-добре представящият се албум за САЩ през изминалата година. Шест сингъла от албума са включени в ТОП 40 на класацията „Billboard Hot 100“.

През 2020-а Били Айлиш написа и основната песен към саундтрака на най-новия филм за Джеймс Бонд. "No Time to Die" бързо намери място в челните позиции на множество музикални класации в цял свят.

Освен като талантлив музикант, Били се наложи и като модна икона на младото поколение със своя уникален стил. Самата тя споделя, че в бъдеще би искала да има собствена модна линия, както и сама да режисира клиповете си.

„Не обичам да ги наричам фенове, защото те са моето семейство. Те са причината да съм това, което съм. Обичам ги толкова много, че се опитвам да им дам цялото си внимание, независимо дали става дума за социалните мрежи, или когато ги срещна на живо“, споделя Айлиш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай