Блатечки играл Буров с контузен крак

Сменял торби с лед, за да издържи снимките на биографичната лента

Блатечки играл Буров с контузен крак | StandartNews.com

Асен Блатечки е снимал в „Останалото е пепел“ – биографичния филм за банкера Атанас Буров, със силно ожулен и травмиран от навяхване крак. „Един супер симпатичен пич ме нацели,  докато отивах на работа. Страшно се притесни човекът – моят мотор смачкан, неговата кола – смачкана, само на мен нищо ми няма, макар че прелетях над две платна. Но навяхването беше жестоко“, разказа известният актьор по Би Ти Ви.  Когато режисьорът на лентата Георги Костов разбрал какво се е случило, въобще не допускал, че Блатечки ще застане веднага пред камерите, макар че добре познавайки Асен, заподозрял, че нищо няма да го спре да влезе в образ. „Слагах две торби с лед върху крака ми, докато изтръпне, за да мога да снимам. Изкарвах така, докато ставаше нетърпимо“, споделя сега с усмивка Блатечки. Към образа на Буров той е подходил с много респект, четене и анализиране на историческите факти. „Буров винаги е бил „замазван“, тъй като комунистите са го съсипали и унищожили“, коментира Блатечки. Той трудно е наддал 15 килограма в името на визуалната автентичност, а много по-лесно ги е свалил – с диета и спорт. „Нямаше да бъде същото с подплънки – трябва да се движиш по различен начин, да си по-тромав, по-тежък“, мотивира той решението си да действа като любимия си Робърт де Ниро, който за всеки характер персонаж предприема радикални действия.              

Блатечки е доволен от играта на нежната си половинка Диляна Попова в „Останалото е пепел“. „Тя винаги иска да й се получи – затова не спира да се учи. Но не й давам съвети, ако не ги поиска – особено, когато не аз съм режисьорът. Най-важното за всеки от нас е да попадне на правилната роля“, категоричен е Блатечки, който тези дни разбуни социалните мрежи с изказването си, че Жокера не е най-силното изпълнение в кариерата на Хоакин Финикс.      

На Блатечки около 14 февруари хич не му е до любовни празници, защото на тази дата е родена майка му, която вече я няма. Всъщност и двамата му родители си отиват твърде млади, а мъката по тях си остава. Както е споделял неведнъж актьорът, режисьор, сценарист и продуцент, децата са неговото щастие – вече изкласилата красавица Катерина и 5-годишното й братче Борил. „Дъщеря ми рисува страхотно – много по-добре от мен. Синът ми засега пее вярно, за други таланти е рано да говорим“, искрен е Асен, който навремето е искал да стане художник.     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай