БГ актьор от „Джеймс Бонд“ превзе „Гласът на България“

Проклятието на блок бутона застигна Графа, Лечев му отмъкна изключителен талант

БГ актьор от „Джеймс Бонд“ превзе „Гласът на България“ | StandartNews.com

Борбата за талантливи гласове в „Гласът на България“ е по-оспорвана от всякога. В пети епизод от кастингите на тъмно треньорите използваха всички възможни тактики, за да спечелят още вокални виртуози за отборите си. Камелия получи блок бутон, Михаела Филева обеща поп-фолк дует на участничка, а Графа впечатли всички с дебютно изпълнение на китара от сцената на „Гласът на България“.

След като добави младата самотна майка Христина Христова към отбора си, Камелия запълни 7 от 12-те си квоти за вокалните двубои. 24-годишната участничка изненада всички, като първо изпя поп-фолк парче, а след това и класическа поп песен, с което впечатли дори и предубедения към балканските ритми Иван Лечев. В опит да я спечели за отбора си, Михаела стигна до нестандартно обещание. „Ако си в моя тим и стигнеш до финалите, заедно ще изпълним поп-фолк парче“. Това предложение не постигна целта си, защото младата певица предпочете Камелия, но Михаела все пак вече може да се похвали с най-много запълнени места в отбора си – 9. В него тя добави и 24-годишния художник аниматор Ангел Проданов от София, който стана първият участник, събрал куража да се яви на кастингите на тъмно с изцяло авторско парче. Смелостта му бе оценена високо от поп-дивата, която призна, че години наред не е имала кураж да изпълни пред публика първата си авторска песен.

С общо 8 разнообразни и автентични гласове в отбора си Графа успя да изпревари двукратния носител на короната в шоуто Иван Лечев. Освен с повече запълнени места в тима си, Графа може да се похвали и със спечелването на момичетата от „Трио Вива“, които миналата година бяха в отбора на колегата му. 

„Те решиха да станат още по-добри и да изберат друг треньор. Жестоко! Никога не съм имал трио в отбора си“, радваше се Влади Ампов. Радостта му обаче бе помрачена, след като се оказа жертва на проклятието на блок бутона и не успя да се пребори за най-силния участник в епизода. Финалното изпълнение на всестранно развития талант Пламен Бонев бе толкова впечатляващо, че Графа реши да използва правото си да блокира друг треньор и лиши Камелия от възможността участва в битката за Пламен. Съдбата на блокиращия се потвърди още веднъж и 41-годишният певец със световна кариера избра да се довери не на Влади Ампов, а на Иван Лечев. След 20 години живот в чужбина, опит като четвъртфиналист в „Гласът на Финландия“, роли в хитови световни продукции като „Хари Потър“, „Агент 007“, „Зелената зона“ и лично познанство с Мадона, Пламен решава да започне нов живот с участието си в шоуто у нас.

В неделя вечер феновете на Графа получиха истински музикален подарък. На сцената на „Гласът на България“ той изпя хитовата си балада „Давам всичко за теб“, акомпанирайки си на китара. Инструменталното му изпълнение получи висока оценка от мастър Лечев и бурните аплодисменти на публиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай