Антон Хекимян следва дъновистите

На Седемте рилски езера отивал облечен в бяло

Антон Хекимян следва дъновистите | StandartNews.com

Гонел депресята на енергийното място

 Водещият на „Тази сутрин“ живо се интересувал от заръките на Учителя Петър ДъновПреди години журналистът започнал да търси себе си на святото за Дънов и последователите му място – Рилските езера. Тони обаче не се включвал във всеобщите чествания на Учителя в Рила планина, които се провеждат ежегодно на връх Преображение Господне – 19 август.

За да избегне тълпите от прииждащи дъновисти, между които несъмнено ще бъде разпознат, телевизионерът изкачвал Рилските езера винаги в началото на септември месец. Обикновено на похода го придружавал един от най-близките му приятели.

На енергийното място Хекимян задължително отивал облечен в бяло, както повелява традицията на изповядващите дъновизма. За да изрази възхищението си към природата, както правят и последователите на Петър Дънов, водещият собственоръчно издигал пирамиди от камъни.Традицията започнал още през 2011 г., когато за пръв път отишъл на езерата. Оттогава прекарвал по няколко часа, трупайки камъни, а произведенията му достигали човешки ръст и се виждали от съседните до любимото му езеро Окото водоеми.

След почти едномесечното си отсъствие от ефир, което Хекимян прекара в странство из Средиземноморието, ваканцията му завърши отново на Рилските езера. Този път той отишъл там, за да се откъсне от депресивните мисли, които често го връхлитали в последните месеци.

Откакто в публичното пространство стана ясно, че голямата му любов Василена Гръбчева е пред сватба с набралия популярност покрай благотворителните си акции млад лекар Асен Цеков, водещият на сутрешния блок на Би Ти Ви се почувствал смазан.

Макар двамата с красивата репортерка да се разделиха с добро, Антон все още не можел да открие подходящ човек за себе си. От друга страна, роднините на 35-годишния старозагорец непрекъснато го притискали да свие семейно гнездо и го съветвали да не се вглъбява единствено в кариерата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай