Алма Матер пак на 601-во място сред най-добрите университети

Алма Матер пак на 601-во място сред най-добрите университети | StandartNews.com

София. Софийският университет "Климент Охридски" задържа миналогодишната си позиция в класацията за най-добри университети в света на topuniversities.com за периода 2012 г. Алма Матер заема 601-во място. 

Класацията се прави за девета поредна година и включва 700 висши учебни заведения. За първи път под номер едно се нарежда Техническият институт в Масачузетс, след като са отчетени завишения брой публикации от него, съотношението студент - факултет, както и увеличаването на чуждестранните преподаватели. Авторите на класацията твърдят, че неговите резултати са започнали плавно да се покачват от 2007 г. насам, когато е държал все още десетото място.

След него се нарежда университетът Кембридж. Третото място е за Харвард, който държеше върха в продължение на 5 години (от 2004 до 2009 г.). На следващите позиции са Лондонският университетски колеж, Оксфордският университет, Имперският колеж в Лондон, Йейлският университет, Чикагският университет, Принстънският и Калифорнийският технически институт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай