44 милиона струват Хари и Меган на Англия

Само сватбата им е глътнала 30 милиона

44 милиона струват Хари и Меган на Англия | StandartNews.com

44 милиона паунда струват на хазната Хари и Меган от деня на сватбата им през 2018-а до 31 март 2020-а, когато двамата се оттеглиха от задълженията на старши членове в кралското семейство. Това е изчислил Норман Бейкър, цитиран от Daily Mail. Уважаваният политик – бивш министър и бивш парламентарист, твърди, че ударът върху репутацията на династията е огромен, но не по-малък е и шокът за обществото, което трябва да плаща капризите на принца и бившата актриса.  

Бейкър обаче уточнява, че реалната сума  всъщност може да е много по-голяма, тъй като няма как да се направи ревизия на конкретните разходи. Особено смущаваща е разликата между разходите за сватбата на Уилям и Кейт и Хари и Меган – първата е струвала 20 милиона, втората – 32 милиона, като династията е платила само 2 милиона от тях. Във въпросната сметка е и роклята на Меган за 400 000 паунда.

2,4 милиона паунда са потънали в ремонта на апартаментите за двамата Съсекс в Кенсигтън, въпреки че въобще не са били наложителни в нито едно от двадесетте помещения, а преразходът е бил 1,4 милиона за излишната подмяна на всички прозорци и покрива над тях. След финала на „освежаването“ обаче Хари и Меган са решили, че ще останат във Фрогмор котидж, където петте апартамента, използвани преди от персонала на Нейно величество, са превърнати в един. Хари и Меган живяха там само шест месеца, припомнят хроникьорите. 600 000 паунда са били използвани за заплати на служителите, между които е личният им секретар с годишно трудово възнаграждение от 146 000 паунда, шефката на „връзките с обществеността“ Сара Летъм, камериери, иконом, бавачка... 7 милиона са отишли за охранители, като сериозен процент от тях е бил похарчен за допълнителни бодигардове по време на международните пътешествия на Хари и Меган - до езерото Комо при Джордж и Амал Клуни и за ваканцията във вилата на Елтън Джон на френската Ривиера. Офицерите са били с пълни командировъчни, допълнителни хонорари за извънреден труд плюс бонуси за съпругите им. Хари получава от баща си Чарлз по 2,3 милиона паунда всяка година, но останалото е от хазната.

Както стана ясно, една от „бомбите“, заложени в книгата „В търсене на свободата: Хари и Меган“, която през август първо ще се появи в онлайн пространството, а след това и на хартия, е свързана с подмяната на фактите в Мегзит. Всъщност принцът е пожелал да напуснат Англия с Маркъл и Арчи, а жена му само го е подкрепила – това твърдят авторите на бъдещото скандално четиво Керълайн Дюран и Омид Скоби. Тъкмо заради това синът на Даяна побеснявал от словосъчетанието „Мегзит“. „Той е взел кардиналното решение напълно самостоятелно. От книгата ще се разбере защо е предприел тази отчаяна крачка“, цитира The Sun един от анонимните си източници. Пак според информаторите, височайшето семейство очаквало с насмешка премиерата на томчето, наричайки го „следваща част от сапунената опера“. Нито Елизабет II, нито някой друг се страхува от „тайните“ в така наречения строго секретен дневник на Маркъл, който тя уж е водила в Бъкингам и който щял да предизвика грандиозни разкрития, допълват анализаторите на протокола. Представители на Нейно величество пък са заявили в неформален разговор, че тя е чела несравнимо по-интересни и по-провокативни неща за себе си и за фамилията, така че коментари от нейна страна за предстоящото издание няма да има.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай