Разрешиха танци, театър и опера на закрито

Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи

Разрешиха танци, театър и опера на закрито | StandartNews.com

Театрите, оперите и танцовите зали вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи. При функционирането им трябва да бъдат спазвани стриктно всичко противоепидемични изисквания.

В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние 4 метра един от друг, а в театралните салони на закрито ще работят с 50% от капацитета си.

Готови сме да спазваме всички мерки, които ни бъдат предписани. Трябва да мислим и за психическото здраве, заяви Джейлян Демирев, ръководител на фолклорен клуб Северняците и член на УС на Асоциацията на хореографите у нас.

Около 2 милиона души в България използват танците в различните жанрове за разтоварване. А това най-вече помага като цяло за нацията, подчерта Демирев.

На срещата присъства и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който обяви, че се увеличава процентът на присъствие в театралните зали на открито на 50%, а на закрито – на 30%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай