Петте най-търсени книги на десетилетието

Най-предпочитани са тези на Рей Бредбъри

Петте най-търсени книги на десетилетието | StandartNews.com

Сред най-търсените книги, издадени през последните десет години, са „Малкият принц“, „451 градуса по Фаренхайт”, „1984” и „Спасителят в ръжта“. Те могат да бъдат определени като класическите, издадени на хартия, книги на десетилетието.

„Тези заглавия остават най-популярни сред читателите както по целия свят, така и в Русия”, съобщава Олег Новиков, директор на едно от големите руски издателства „Exmo-AST”, цитиран от РИА Новости.

Според рейтинга на издателя сред основните 5 издадени на хартия книги трябва да се добави и още една книга на Рей Бредбъри – „Вино от глухарчета”.

„Тези пет заглавия се търсят и купуват издадени на хартия от хората от всякакви националности и възрасти и имат много високи тиражи и продажби”, допълва Екатерина Кожанова, директор на отдела за стратегически комуникации на издателството.

"Рей Бредбъри сериозно се е опасявал, че след време печатаните на хартия книги ще загубят своята стойност и ще престанат да бъдат обекти с културна стойност. За щастие днес те все още са търсени от читателите, ценящи литературата като цяло“, коментира Новиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай