Опера на стадиона ще зарадва старозагорските меломани

И това лято Старозагорската опера ще зарадва своите почитатели с куп горещи предложения под мотото „Изкуството не излиза в отпуск“.

Опера на стадиона ще зарадва старозагорските меломани | StandartNews.com

своите почитатели с куп горещи предложения под мотото „Изкуството не излиза в отпуск“.  Първата очаквана проява е тази вечер на градския стадион "Берое". Старозагорци и гостите на награда ще могат да видят суперпродукцията на  „Трубадур” от Джузепе Верди. След „Аида”, „Кармен” и „Набуко”, това е четвъртото издание на утвърдилата се вече инициатива „Опера на стадиона”, припомнят домакините
Оригинална режисура, ефектна сценична визия,  звезден солистичен състав -  на това ще разчита постановъчният екип. Режисьорът на спектакъла е Огнян Драганов, диригентът Ивайло Кринчев, сценографът Тодор Демеров и дизайнерът на впечатляващите костюми Денис Иванов. 
 Световно признатият тенор Зоран Тодорович, който вече е познат и на старозагорската публика, ще изпълни ролята на Манрико.  Кирил Манолов, който в момента прави впечатляваща международна кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна.  Самият той има специален сантимент към Стара Загора – на старозагорска сцена е направил своя дебют именно като Граф ди Луна и това е била първата му голяма роля изобщо във Вердиевия репертоар. В ролята на Азучена гостува  Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни сцени. Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова с внушителен репертоар, чест гост на различни оперни театри  в Европа, ще бъде в ролята на Леонора. Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и др. 
    В суперпродукцията участват над 250 артисти и статисти. Допълнителен колорит привнася участието на воини от Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“ и на ромски деца от сдружение „Свят без граници“, които пресъздават сцената с циганския табор.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай