Мирей Матийо идва в София

Легендарната певица ще изнесе бляскав спектакъл на 10 април в НДК

Мирей Матийо идва в София | StandartNews.com

Мирей Матийо, една от най-големите звезди на френската и световна поп музика,  ще изнесе бляскав концерт на 10 април 2020 година в НДК по покана на АРТ бг. Шоуто у нас ще бъде едно от малкото й участия извън Франция - факт, който прави събитието наистина ексклузивно и рядък шанс за тукашните фенове на шансона.

“Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.  Често е сравнявана с Едит Пиаф, но пътят й е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. “Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам”, споделя звездата. Излизала е пред буквално всякакъв тип публика в почти всички държави по света. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. “На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир”, разказва за нея мениджърът й Джони Старк и добавя: “Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича”.

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум “Mes Classiques“, в който  отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион. Билетите за 10 април  са вече в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg. Първите 500 билета са на промоционална цена с 10 лева отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са между 60 и 100 лева, вип местата са  между 120 и 200.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай