Лили Иванова изнесе концерт в Слънчев бряг

Гостуването на най-ярката звезда на българската музика върна на дневен ред и темата за възраждането на фестивала „Златният Орфей”

Лили Иванова изнесе концерт в Слънчев бряг | StandartNews.com

С концерт на голямата Лили Иванова комплексът Слънчев бряг отбеляза своята 60-годишнина и символично даде старт на сезон 2019. 

Час и половина примата на българската музика забавлява без почивка гостите в едно от хитовите заведения в курорта. Посетителите чуха най-новите парчета на певицата, както и някои от златните ѝ хитове. Публиката аплодираше бурно всяко от изпълненията, като истински фурор предизвика златният хит „Щурче”. 

Официални гости на събитието бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков. Сред присъстващите бяха забелязани членове на местната власт, лица от шоубизнеса и представители на туристическия бранш. 

Гостуването на най-ярката звезда на българската музика върна на дневен ред и темата за възраждането на фестивала „Златният Орфей”. 

„Имаме огромното желание да възстановим поне малка част този фестивал, защото Слънчев бряг и „Златният Орфей” са две неразделни части. Но има трудности относно мястото за провеждане. „Златният Орфей” беше неразривно свързан с Летния театър. Те бяха две институции, които вървяха заедно”, коментира Златко Димитров. 

В допълнение на неговите думи министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че идеята за възраждането на фестивала може да се обсъжда в контекста на създаването на голям конгресен център в курорта. 

„В момента не мога да дам подробности, но има идея да се проучи възможността за изграждането на конгресен център в Слънчев бряг. Ако това се случи, сградата би могла да се използва и за провеждането на събития, подобни на „Златният Орфей”, допълни Ангелкова. И уточни, че идеята за възстановяване на музикалния фестивал вече е била обсъждана с изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай