Ламбо псува – значи е по-добре

Стефан Данаилов все още е в реанимацията, очаква сина си Влади

Ламбо псува – значи е по-добре | StandartNews.com

„Ламбо псува – значи е по-добре“, шегуват се с облекчение и оптимизъм хората от най-близкото обкръжение на Стефан Данаилов и чукат на дърво. Големият актьор, който все още е в реанимацията на Военно-медицинска академия, където денонощно е под зоркото око на доктори с по няколко титли, засега говорел с малко по-дрезгав от традиционния си тембър – естествен резултат от процедурата, в която се използват тръби в помощ на дишането. Ламбо обаче вече на воля изпробвал възможностите на гласа си и давал разпореждания по различни теми на племенницата си Росица Обрешкова и на по-големия си син – Росен Цанков.  Днес, неделя, професорът, посреща и по-малкия - Владимир. Влади Данаилов пристига от Америка, където остана да живее, след като майка му, кинозвездата Ирен Кривошиева, избра да се завърне в родината. Данаилов младши, който за последно беше в София с жена си Виктория за премиерата на баща си в „Актрисата“, съвсем стратегически идва точно сега. „Ако беше дошъл миналата седмица, когато ситуацията беше в силно тревожен пик,  Ламбо щеше да реши, че момчето му едва ли не идва да се сбогува с него и можеше все пак да се постресне, въпреки че нито за миг не е изпадал в паника и е категоричен, че за пореден път ще надмогне здравословната краза. Така че сега Влади пристига тъкмо на време, за да му покаже любовта си и да го нахъси за по-бързо съвземане“, казаха още близките на Мастера. Владимир, който учи медицина в САЩ, е в разгара на лекции и упражнения, но въпреки това е помолил преподавателите си да го освободят за кратко, за да прелети до София и вече съвсем на живо да вдъхне оптимизъм на татко си, след като през седмицата писа бойки призиви към в социалните мрежи.

Засега в реанимацията на ВМА допускат само членовете на семейството, Росица Обрешкова и Росен Цанков, а към тях ще се присъедини и Влади Данаилов. Докторите обаче били доста ядосани, когато разбрали, че от болницата им изтича информация за Ламбо, която мълниеносно се разпространява из така наречените „жълти“ сайтове в доста волнодумен вариант. Тъкмо се канели да направят бързо разследване и ако се налага, да ограничат ползването на телефони, когато станало ясно, че един от пациентите разказва по жицата какво се случва с любимеца на народа.  „Ламбо има нужда от спокойствие, а ние нямаме необходимост от излишен пи ар“, са категорични лекарите от ВМА.

От колегите и приятелите на Стефан Данаилов в самото начало на хоспитализирането му във ВМА пръв е успял да си уреди влизане при него Мариус Донкин. Ламбо и шефът на Народния са бойни другари от десетилетия, а техният съвместен хит „Енигматични вариации“ на Ерик Еманюел Шмид е сред най-добрите БГ спектакли на всички времена. Бандата на Ламбо, както самият той нарича екипа на „Актрисата“, очаква с нетърпение мига, в който ще го преместят от реанимацията в самостоятелна стая. Тогава ще могат да общуват с него не само по телефона, но и да го видят поне за малко. Всички представления на хитовия спектакъл, естествено, са отложени. Както вече каза пред „Стандарт“ продуцентът Кирил Кирилов, на никой и за секунда не му е минавала през ума идеята дубльор да замести Стефан Данаилов в постановката. Турнето из България за милионен път доказа, че той е единствен и неповторим и може да въодушеви хиляди – талант, от който БСП тотално се възползва от много петилетки насам. Да припомним, че голямата заслуга за премиерата на „Актрисата“ е на Аня Пенчева. Тя доста време търсеше драматургична творба, в която да има персонаж специално за Ламбо. А след като я откри, й трябваха само няколко часа, за да убеди Стефан Данаилов, че всички очакват завръщането му на сцената. Феноменалната обиколка на „Актрисата“ из България и препълнените до козирката зали вдъхнаха страхотен адреналин и енергия на Мастера. Но излизането му пред феновете и  така желаното от него натоварване за ролята нямат нищо общо с проблема от последните две седмици, тръгнал от излив в белия дроб.                                                  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай