„Кристално огърлие“ за Мирела Френи

Съюзът на музикалните и танцови дейци поднася своята награда на великата певица

„Кристално огърлие“ за Мирела Френи | StandartNews.com

„Кристално огърлие“ на Съюза на музикалните и танцови дейци вече е притежание на световната оперна звезда Мирела Френи, която скоро празнува юбилей. В близките дни певицата ще го получи на домашния си адрес в Модена. Огърлието носи логото на СБМТД, гравирано върху кристалната повърхност, прикрепена за лента с българския трикольор. Призът се присъжда и на българи, и на чужденци.

Мирела Френи на 27 февруари трябва  да навърши 85 и вече получава честитки от цял свят.  Плевенската филхармония й изпрати красиво оформен приветствен адрес, подписан от директора, известния тенор Любомир Дяковски. „В България си спомняме за Вас и за Николай Гяуров с голяма обич“, се казва в адреса. Директорът на Старозагорската опера, големият режисьор Огнян Драганов, също пише до Мирела: „Незабравими за нас са Вашите гостувания в България заедно с великия бас Николай Гяуров. Горди сме, че завинаги свързахте името си с нашата страна. Желаем Ви много здраве“.  Поздравления до Модена са стигнали и от операта във Варна. Тенорът Арон Аронов и професор Светозар Донев поздравиха Френи от свое име. Дамският литературен салон  „Евгения Марс“ с председател актрисата Божидара Цекова изпрати грамота.

Мирела Френи е много близка със семейството на министъра на културата от времето на социализма Георги Йорданов, като през последните години поддържат връзката си  чрез писма. Неотдавна пред българската преса дъщерята на Мирела Френи – адвокат Микаела Маджера, сподели, че Георги Йорданов остава за нея и за майка й „скъпия приятел Джорджо“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай