Хали Бери дебютира като режисьор в Торонто

Момичето на Бонд е изпаднала в немилост състезателка по смесени бойни изкуства в собствения си филм

Хали Бери дебютира като режисьор в Торонто | StandartNews.com

Хали Бери и Реджина Кинг ще дебютират като режисьори на тазгодишния международен филмов фестивал в Торонто

В "Bruised" ("Наранена"), Бери се превъплъщава и в образа на изпаднала в немилост състезателка по смесени бойни изкуства, която се готви да се изправи срещу изгряваща звезда. Кинг ще представи "Една нощ в Маями" по едноименната пиеса на Кемп Пауърс.

Фестивалната програма тази година е ограничена и включва 50 филма, за разлика от миналата година, когато бяха представени 200. По-рано беше оповестено, че форумът в Торонто ще бъде открит с музикалния филм "Американска утопия" на Спайк Лий, предава БТА. Проявата ще бъде закрита с продукцията "Подходящо момче" на Мира Наир, заснета по едноименния роман на Викрам Сет.

Селекцията за тазгодишното издание на фестивала включва също режисьорския дебют "Падение" на актьора Виго Мортенсен, "Номадландия" на режисьорката Клои Чжао с Франсис Макдорманд в главната роля, "Another Round" на Томас Винтенберг с Мадс Микелсен, "Concrete Cowboy" на Рики Стауб с Идрис Елба, "Добрият Джо Бел" на Маркъс Грийн с Марк Уолбърг. В рамките на събитието ще бъдат показани също нови документални продукции на Сам Полард, Вернер Херцог, Фредерик Уайзман.

Международният филмов фестивал в Торонто ще се състои между 10 и 19 септември и ще включва поредица от виртуални прояви. Физическите прояви ще бъдат ограничени. Организаторите отбелязват, че се е наложило да преосмислят почти всичко заради коронавирусната пандемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай