Какво разрешава Тарантино на Робърт Форстер

Малко познати снимки на актьора, който почина на 78 г.

Какво разрешава Тарантино на Робърт Форстер | StandartNews.com

На 78-годишна възраст в Лос Анджелис почина актьорът Робърт Форстър, съобщи Асошиейтед прес.
Той  стана световно известен с ролята си на Макс Чери във филма на режисьора Куентин Тарантино “Джаки Браун”.  Причина за кончината му е била рак на мозъка.

За своето изпълнение в “Джаки Браун” Форстър получи номинация за "Оскар" за най-добра мъжка поддържаща роля.  Световна слава на актьора донесе и участието му във филма на Куентин Тарантино "Мълхоланд драйв" (2001), в който той игра детектив Макнайт.

Робърт Фостър Уолъс-младши е роден на 13-ти юли 1941 година в Рочестър, Ню Йорк, САЩ. Има бакалавърска степен по история от Университета Рочестър. Отказва се от първоначалното си намерение да учи право и се посвещава на киното. Още в студентските си години Фостър играе главните роли в любителски драматични спектакли, като например „Bye Bye Birdie”.

Син е на Грейс, Дороти (Монтанарелла), която е родена в Италия, и на Робърт Уолъс Форстера-старши, който е работил като укротител на слоновете в цирка „Ringling Bros. and Barnum & Baileу Circus”.

За ролята на Макс Чери  в „Джаки Браун” Тарантино разрешава на Форстер в памет на баща си да държи в кабинета си плакат на цирка, който се вижда в кадрите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай