Философи технократи се завърнаха на електро сцената

"Hypnotic Rage" влязоха в голямата игра с "Reliever"

Философи технократи се завърнаха на електро сцената | StandartNews.com

„Hypnotic Rage“ отново влязоха в голямата игра с парчето “Reliever”, което е първият сингъл на електро тандема след 9-годишно мълчание. Водени единствено от любовта си към музиката, артистите  решиха  да се завърнат на сцената и го правят по категоричен начин. С обновена концепция, различна визия, силно присъствие и коренно различен нов електронен звук, Hypnotic Rage предават посланието си за смисъла на живота в името на любовта.
Текстът и музиката на “Reliever” са на Кирил Захариев-Кико, звуков инженер е Николай Желев-Джей, а записът, аранжиментът и миксът са продуцирани в собственото им студио “HypnoticLab”.
Завръщането е подплатено с впечатляващ като продукция видео клип, който изстрелва в необятното пространство на въображението, материализирано чрез звук и картина, а мащабната реализация е на режисьора Господин Господинов-Гепи. Идеята за вечността, която вълнува не само групата, е пресъздадена чрез открояващите се геометрични инсталации, използвани във видеото. Малко са музикантите от родната сцена, които създават звучене, което вълнува както поп аудиторията, така и феновете на електронната денс музика. „Неразбирането между нас, хората, празнотата в душите ни, ирационалната ни лудост, огорчението от лъжата, предателството и завистта – всички те избледняват, когато съумеем да се слеем един с друг чрез любовта, винаги  давала ни сили и смелост в изморителната битка с най-дълбоките човешки страхове, философстват авторите. 
Hypnotic Rage добиват популярност през 2003-а  още с първия си ултра хит “Feel The Vibes”. През 2004-а  правят кавър на „Обичам те дотук” на ФСБ за Светла Иванова. С видеото “Feeling Blue”, което проби в топ 5 на MTV – World Chart Express и доби широка популярност в Гърция, Hypnotic Rage бяха номинирани за MAD Video Music Awards 2007-а в категория за най-добър български видеоклип. Клипът им “Secret Sins“, който е заснет сред декорите на небезизвестната холивудска продукция „Черната далия”, се завъртя за няколко седмици в класацията на MTV – World Chart Express. През 2010-а пуснаха “Rely On Love”, а с “Reliever” Hypnotic Rage ни подготвят за нов албум и заявяват категоричното си завръщане на музикалната сцена.
Да припомним, че Hypnotic Rage е от най-странните родни музикални формации и със сигурност автори на най-успешния български дебют за  2003-а. Зад името /“Хипнотична ярост“/ се крият двама творци с вече дългогодишен опит в създаването на електронна музика и със завидно ноу-хау в продуцирането. Кирил Захариев владее няколко езика и не се задържа дълго в България. За него музиката е призвание, религия и смисъл. Николай Желев е гуру на музикалните дигитални технологии, студийния хард и софтуеър. Двамата се срещат съвсем случайно на концерт на “Депеш мод“ в Будапеща през 1993-а и оттогава работят съвместно, независимо, че разстоянието често ги дели. Електронната музика е тяхната най-голяма страст, непреодолима духовна потребност и безбрежна вселена. Вдъхновяват се от арта на 80-те и 90-те.  „Енергоблок“ е  първоначалното име на дуета. През 1994-а  печелят първа награда в телевизионното предаване "Хит минус едно" по БНТ с изпълнението на своя версия на Never Let Me Down Again - хитов сингъл на „Депеш мод“ от 80-те. През 1995-а  записват албум с авторска музика плюс версия на Happiest Girl, отново кавър на „Депеш“, но тогавашният издател преустановява дейност и албумът така и не вижда бял свят. Кико заминава да следва извън България, а тиражът от касети остава за спомен и никога не бива комерсиализиран. През 2002-а Кико се завръща в България и дуетът променя името си, като замества старото „Енергоблок“ с новото „Hypnotic Rage“. Що за птици са Кико и Джей извън сцената? Кирил Захариев  е  сноубордист  от 25 години, моторист - има три машини, кара кайтсърф отскоро и е дайвмастър по дайвинг. Има две дипломи за висше образование - финансов мениджмънт и финансов инженеринг.  Засега композициите са  негови деца, биологичните тепърва ще се появат. Основният му интерес е музиката във всичките й форми. Тя обаче не е източникът на личните му доходи. Казва, че би била, но в друг живот. През последните 9 години основно е в България, защото семейството има нужда от него. Кико и Джей са родени в една и съща година – 1973-а.  Нито един от двамата засега не се е женил, но музи от плът и кръв никога не са им липсвали.  Склонни са към остри спорове, когато имат различна гледна точка към общите си творения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай