Ето как Харуки Мураками се бори с коронавируса

Борбата с коронавируса ни предизвиква да открием начини как да си помагаме

Ето как Харуки Мураками се бори с коронавируса | StandartNews.com

Изключително популярният по света писател Харуки Мураками нарисува по-хубава картина на живота в радиопредаване, на което беше водещ от дома си, съобщи Асошиейтед прес. За предаването Харуки Мураками избра любимите си песни.

Писателят, който е на 71 години, каза, че борбата с коронавируса ни предизвиква да открием начини как да си помагаме и да се грижим един за друг.

Харуки Мураками каза в предаването си, че да се сравнява пандемията с война, както правят политици, не е уместно. "Това е предизвикателство как да споделяме мъдростта си, за да си сътрудничим, да си помагаме и да поддържаме равновесие. Това не е война да се убиваме, а битка на мъдростта, за да останем живи. Нямаме нужда от вражда и омраза", категоричен бе авторът.

Мураками започна двучасовото предаване с "Look for the Silver Lining'' на Ем Еф Кю. Последваха 16 други песни - класика, джаз, поп, рок. Общото в тях беше, че са за усмивки, слънце, дъги, хубави спомени. Той каза, че се надява подборката му да разведри сънародниците му.

Сред избраните от Мураками песни бяха "Waiting on a Sunny Day'' на Брус Спрингстийн, "Here Comes the Sun'' на Нина Симон, "Over the Rainbow'' на Ела Фицджералд, "What A Wonderful World'' на Луис Армстронг, "Smile'' на Ерик Клептън ,"Mon coeur s'ouvre a ta voix'' на Зигрид Онегин.

Музиката е важен мотив в творчеството на Мураками. Той е писал и книги на темата. Колекцията му с албуми е голяма. Държи я в кабинета си. Той започва да пише, докато ръководи джаз клуб, преди да направи литературния си пробив през 1987 г. с романа "Норвежка гора".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай