Джонатан Прайс става принц Филип

Актьорът ще се превъплъти в мъжа на Елизабет II във финалните сезони на хитовия сериал "Короната"

Джонатан Прайс става принц Филип | StandartNews.com

Култовият актьор Джонатан Прайс ще се превъплъти в принц Филип в предстоящите финални два сезона на хитовия сериал на Нетфликс "Короната". Прайс ще поеме ролята от колегата си от „Игра на тронове“ Тобайъс Мензис, който игра противоречивия образ на принца-консорт в третия сезон и във все още неизлъчения четвърти, пише Variety. Той ще си партнира с Имелда Стаунтън като кралица Елизабет II, заменяйки Оливия Колман и Лесли Манвил като принцеса Маргарет на мястото на Хелена-Бонам Картър. Мат Смит, известен от „Доктор Кой“, пръв игра принц Филип в сериала.

Популярният сериал наближава своя край. Преди няколко месеца Питър Морган, шоурънър на „Короната“, съобщи, че продукцията ще завърши с шестия си сезон. Първоначалният план бе сезон 5 да е финален, но в последните епизоди екипът решил да покаже на зрителите кралското семейство в началото на новия век.

Третият сезон на „Короната“ има 13 номинации за „Еми“. Четвъртият успя да приключи снимките си в средата на март, точно преди Великобритания да обяви националната карантина. Премиерата се очаква по-късно през 2020-а и това ще бъдат последните епизоди, в които носителката на „Оскар“ Оливия Колман ще въплъти британската кралица. Действието ще се развива в ерата на Маргарет Тачър, сюжетът ще покрие и бурния брак на принц Чарлз и принцеса Даяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай